Fremad Amager har hentet 23-årige Gustav Marcussen i Silkeborg. Det sker på en fri transfer. Midtbanespilleren kommer til Fremad Amager fra Superliga-klubben på en aftale, der løber til 2024.

Gustav Marcussen har tidligere spillet for Lyngby, men skiftede i september 2020 til tyske Uerdingen, hvor han spillede indtil i sommers, hvor turen gik hjem til Danmark. Efter et halvt år i Silkeborg, er midtbanespilleren nu klar til at trække i Fremad Amager-trøjen.

»Jeg er rigtig glad for det her skifte. Det har været lidt turbulent for mit vedkommende med en god spillemæssig periode hos KFC Uerdingen i Tyskland, men med stor uro på de interne linjer«, siger Gustav Marcussen til Fremad Amager Elites hjemmeside.

»Derefter skulle jeg finde mig selv i et nyt projekt, og her har jeg haft et fint ophold i Silkeborg IF, hvor det dog ikke blev til den spilletid, jeg havde håbet på. Derfor var det rigtig vigtigt for mig at vælge den næste klub ud fra samtalerne med ledelse og trænerstab«.

»Lige præcis de samtaler med Gaxe og Løvenkrands har vist mig at Fremad Amager er det helt rigtige skridt for mig. En klub som også skal genfinde sig selv, og det glæder jeg mig helt vildt til at være en del af«, fortsætter midtbanespilleren.

»Noget af det, som motiverer mig mest ved den her udfordring, er at vi skal ud at jagte. Jeg har fået en god velkomst i klubben her på førstedagen, og kender flere af spillerne fra tidligere. Vi skal ud at opbygge vindermentaliteten og vinde fodboldkampe. Niveauet til træning er allerede imponerende højt, taget betragtning af kun fire dages træning«.

»Sundby Idrætspark er et fedt sted at spille, men der er én oplevelse, der stadig står helt tydelig for mig. Jeg er sikker på de fleste Fremad-fans husker en 4-3 kamp mod Lyngby Boldklub i 2019. Én af de vildeste kampe, jeg har været med til, og der var gang i den på stadion. Den her gang må det godt gentage sig, når vi skal spille mod Lyngby Boldklub i forårssæsonen«, håber Gustav Marcussen.

Fremad Amagers sportschef Jacob “Gaxe” Gregersen er også glad for den nye tilgang.

»Allerede da vi fik besked om Gustavs afsked med Silkeborg IF, som har været suveræne i deres oprykningssæson, tog vi kontakt til ham med det samme. Det er en stor forstærkning til vores offensiv«, udtaler Jacob “Gaxe” Gregersen til samme medie.

»Gustav har spillet over 80 kampe i Lyngby med en oprykning til følge. Derudover var han fast mand i 3. Liga hos KFC Uerdingen og kunne så derefter skrive kontrakt med Silkeborg IF, der også tog en billet til Superligaen«.

»I Gustav får vi en profileret spiller, der kan gøre forskellen i kampene. Han er ekstremt stærk på bolden og skaber ubalance hos modstanderen når han udfordrer sin direkte modstander. Det giver os nogle gode muligheder rent offensivt med en spiller som ham på holdet«.

»Han går direkte ind fra dag et, og giver den gas. De fem spillere vi nu har præsenteret, har alle samme mål for deres periode i klubben. Opbyggelse af vindermentalitet, hårdt arbejde og sulten efter at jagte vores konkurrenter over os«, afrunder sportschefen.

Gustav Marcussen har tidligere optrådt i rødt og hvidt for Danmark. Det er blevet til 18 landskampe fra U/18- til U/21-landsholdet med fem mål til følge.

Martin Timm Holmstav
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.