Fremad Amager har forstærket sig med den 19-årige chilenske midtbanespiller Matias Celis, der kommer til klubben fra FDC Vista i Rusland.

Matias Celis var med i flere træningskampe i vinters, men det er først nu, at det endelig papirarbejde er kommet i orden efter et større tovtrækkeri med en af spillerens tidligere klubber samt i samarbejder med DBU.

»Det er en sag, der har krævet mange ressourcer fra os og effektiv hjælp fra DBU. Vi har været på kryds og tværs med oplysninger fra den tidligere klub, der ikke stemte overens med de oplysninger, vi havde fra vores kontakter i Chile, det var en tung proces«, siger Fremad Amagers sportschef Jacob “Gaxe” Gregersen til Fremad Amager Elites hjemmeside.

»Vi fik overhånden i det her transfervindue efter stort arbejde fra Michael Larsen (PR- og tekniskansvarlig – red.), og derfor har det chilenske fodboldforbund nu overleveret spillercertifikatet«.

»Matias var i 2020 en del af Akademiet hos FDC Vista i Rusland, og været den kreative figur i offensiven hos dem. Han er en spændende ung spiller, som vi glæder os til at fylde mere på. Det er en spiller, der skal tilvænne sig en række, der er noget mere fysisk præget, hvor hans tekniske egenskaber er hans styrke«, fortsætter sportschefen.

»Matias har arbejdet forbilledligt med udviklingen de sidste otte måneder, uden at vide hvornår han kunne komme i kamp. Vi er mest af alt glade på Matias’ vegne, der nu kan optræde i officielle kampe for klubben. Det har været 8 hårde måneder for ham, men han har været stærk«, kommenterer Jacob “Gaxe” Gregersen.

Matias Celis glæder sig til at komme i gang med at kunne spille for Fremad Amager.

»Da jeg fandt ud af, at tingene ikke lykkedes, da transfervinduet lukkede i, var jeg tom for ord. Jeg havde glædet mig hele julen til mit kommende ophold i Danmark og som fodboldspiller i Fremad Amager«, udtaler Matias Celis til samme medie.

»Det har været ekstremt svært ikke at vide, hvornår jeg kunne komme i spil, fordi der var udfordringer med overgangen. I de otte måneder har jeg forberedt mig, alt jeg kunne og hjulpet mine holdkammerater med opbakning. Jeg er meget taknemmelig og glad for alle personer, der har hjulpet mig igennem det her forløb for at holde modet oppe«.

»Der er flere måder at blive opdraget på med fodbolden i Chile. Typisk er man enten en spiller, der går hårdt til den med fysik eller har sine styrker på bolden teknisk. Jeg har forsøgt at finde en vej imellem de to ting, men er bedst med bolden på fødderne. Så bruger jeg aggressiviteten, når bolden skal erobres. Nu kan jeg endelig kæmpe med holdet både på- og udenfor banen. Det bliver fedt at komme i aktion foran fansene«, afrunder Celis.

Chilener har fået rygnummer 23 i Fremad Amager.

Martin Timm Holmstav
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.