Det bliver 41-årige Peter Løvenkrands, der overtager det ledige trænersæde i Fremad Amager. Den tidligere danske landsholdsangriber kommer til klubben efter senest at have stået i spidsen for Glasgow Rangers B-hold.

Når Fremad Amager-spillerne mandag møder ind efter sommerferien, bliver det med en ny mand ved styrepinden. Klubben har lavet aftale med Peter Løvenkrands, der dermed overtager fra den vikarierende cheftræner Jesper Christiansen.

»Det har været et spændende forløb med flere kandidater til rollen som cheftræner i Fremad Amager. Det har spidset til i løbet af den seneste uge, og Peter har efterladt et rigtig stærkt indtryk«, indleder Jacob “Gaxe” Gregersen til klubbens hjemmeside.

»Efter samtalerne var der ingen tvivl, om han var vores klare førsteprioritet. Han kommer med en rigtig stor erfaring fra udlandet som spiller, og har senest haft et stort ansvar i Glasgow Rangers for nogle rigtig dygtige unge spillere«.

»Derudover har samtalerne også vist, at han har en stærk vindermentalitet, og har samme attitude, som da han selv var aktiv som spiller«, fortsætter Fremad Amagers sportschef, der er svært tilfreds med at have landet en aftale med Peter Løvenkrands.

»Han har derudover den højeste trænerlicens, og er rigtig skarp i forhold til, hvad han vil. Vi er enige om, hvilket udtryk vi gerne vil se i dagligdagen hos spillere og stab. Vi er stolte af at kunne tiltrække Peter som cheftræner i Fremad Amager«, afrunder “Gaxe”.

Peter Løvenkrands selv glæder sig også til at komme i gang i Fremad Amager.

»Jeg glæder mig helt sindssygt til at komme ind på trænerkontoret og møde stab og spillere på mandag. Det er en fantastisk følelse at skrive under på kontrakten, hvor jeg nu kan se frem til mit første fodboldmæssige ophold i Danmark efter mere end 20 år i udlandet«, fortæller Peter Løvenkrands til samme medie.

»Først og fremmest føler jeg, det er det rigtige skridt for mig. Allerede ved første telefonsamtale med Gaxe, var jeg inspireret af den energi og de tanker, han har om sammensætningen af et team. Jeg rejste derefter til København for at gå endnu mere i detaljer omkring klubben som helhed og den retning, vi skal i«.

»Der er et meget stærkt sammenhold med de personer, som er en del af hverdagen i klubben, og det tiltaler mig rigtig meget. Jeg tror på at alle involverede, kan gøre en forskel for klubben«, fortsætter Fremad Amagers nye cheftræner.

»Fra min tid i Glasgow Rangers fik jeg en masse erfaring fra Steven Gerrard og Michael Bill, der gav mig nogle vigtige redskaber i hverdagen. Chefrollen for B-holdet gav mig en mulighed for at arbejde på min udvikling og udviklingen af de spillere, der skulle kæmpe om en plads på et rigtig stærkt førstehold under ledelse af Gerrard«.

»Vi vandt rækken for reserver, og blev kort efter tilmeldt en international række med stærke U/19-hold som Bayern München, Benfica og bl.a. FC København. Der var rigtig meget international læring ved at spille mod klubber med så veletableret ungdoms-setup. Nu starter der et nyt kapitel i min karriere, og det er jeg rigtig spændt på at få startet mandag morgen«, slutter Peter Løvenkrands.

Martin Timm Holmstav
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.