20-årige Oliver Funch, der i foråret var lejet hos 2. divisionsklubben Avarta, er blevet tilknyttet Fremad Amager på en permanent kontakt. Målmanden har underskrevet en aftale, som løber og til og med 30. juni 2024.

I vinterpausen blev Oliver Funch lejet hos Avarta og fik nogle træningskampe for Fremad Amager i opstartsfasen. Den høje målmand har dog fortsat sin officielle debut til gode for klubben, som han ser fremad til at fortsætte i.

»Jeg er sindssygt glad. Personligt ved jeg med mig selv, at jeg har givet den en skalle i det her halve år. Det er det helt rigtige skridt for mig at skifte permanent til Fremad Amager«, fortæller Oliver Funch til Fremad Amager Elites hjemmesiden og fortsætter:

»Mit samarbejde med målmandsteamet har fungeret virkelig godt, og der er en fed stemning blandt spillerne. Jeg har lært meget bare det her halve år, og jeg bliver presset til at forbedrer mig hver dag under Jesper«.

»Selvom det har været en svær forårssæson, kan man mærke at spillerne vil klubben det bedste. Alle er indstillet på at arbejde igennem fra opstarten, og jeg ser allerede frem til at komme retur fra ferie. Det skyldes bl.a. også at aftalen nu er på plads«, siger Funch.

»Efter flere gode snakke med Gaxe og Jesper, er det tydeligt at alle skal bidrage til udviklingen og stemningen i klubben. Stemningen i Sundby Idrætspark på kampdage, er et sted, hvor der er en anderledes, men kanon fed atmosfære – på sin helt egen måde«.

»Jeg føler mig hjemme i klubben, og jeg er virkelig glad for at skulle tilbringe endnu længere tid på Øen«, afrunder målmanden med kontrakten i hus.

Målmandstræner Jesper Christiansen er glad for at kunne fortsætte med Oliver Funch.

»Vi fik muligheden for at kigge lidt på Funch her i foråret. Jeg fik nogle gode tilbagemeldinger fra personer, der har arbejdet med ham tidligere. Det var derfor vigtigt at give ham mere end bare en prøvetræning på et par uger i januar, og det har vist sig at være det helt rigtige«, fornemmer Jesper Christiansen til samme medie.

»Vi blev bekræftet i, at der er et stort potentiale gemt i Funch, og hans indstilling på banen er på et højt niveau. Han har skruet hovedet rigtig på, og fungerer perfekt i samarbejdet med Pryts og jeg«, mener målmandstræneren, der føler at målmanden har løftet sig.

»Han er stor af statur, og har derigennem nogle gode fordele. Han er fysisk stærk, meget eksplosiv og en stor bjørn i styrkelokalet. De skridt han har taget på kort tid, vidner om at han har en rigtig spændende og stor fremtid foran sig«, slutter Jesper Christiansen.

Sportschef Jacob “Gaxe” Gregersen glæder sig også til det forsatte samarbejde.

»Jeg har en fantastisk målmandstræner i Jesper C, der har et rigtig skarpt øje på lige præcis kvaliteterne hos en målmand. Oliver har på meget kort tid vist, at han er ekstremt dedikeret, når han kommer på banen«, vurderer Fremad Amagers sportschef.

»Han har en attitude, der bærer præg af, at han vil arbejde hårdt for at udvikle sig. De fremskridt vi har set på træningsbanen, er noget vi rigtig gerne vil arbejde videre med. Det får han muligheden for med en tre-årig aftale, og det ser vi frem til«, afrunder “Gaxe”.

Martin Timm Holmstav
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.