Bulgarske Botev Plovdiv hentede for nylig tre spillere i Fremad Amager. Nu skifter to spillere den anden vej på lejekontrakter, der løber indeværende sæson ud.

Den 19-årige midtbanespiller Dimitar Proychev og den ligeledes 19-årige angriber Ivan Vasilev er således klar til at tørne ud for Fremad Amager. Sidstnævnte har en enkelt landskamp for det bulgarske U/17-landsholdt på CV’et.

»Vi har kendt til både Dimitar og Ivan i noget tid, og har været i tæt dialog med Botev Plovdiv om deres spilleregenskaber. Tilgangen af de to spillere er med til at øge bredden på lige præcis de to positioner, og det er vigtigt. De første par dage har de allerede vist en rigtig stærk fysik og god mentalitet. De er blevet trænet rigtig hårdt i januar, og er klar til at yde en stor indsats fra første dag. Vi er glade for at kunne byde dem velkommen«, fortæller Fremad Amagers sportschef Jacob “Gaxe” Gregersen til Fremad Amager Elites hjemmeside.

De to nye spillere glæder sig til at trække den blå Fremad Amager-trøje over hovedet.

»Jeg er meget spændt på det næste halve år. Det er et fedt skifte for min udvikling både spillemæssigt og personligt. Et nyt sted at bo i en anderledes kultur og med nyt trænerteam og nye holdkammerater. Som spiller holder jeg til centralt i banen, og har fokus på at stoppe modstanderen. En del af min fodboldopvækst har været at give den en skalle hver gang. Jeg har læst en del om Fremad Amager, og klubben minder på mange måder om Botev, hvor jeg selv har spillet siden, siden jeg var barn. Det bliver en fed udfordring, og jeg vil give den alt, jeg har i mig«, forklarer Dimitar Proychev.

»Jeg er en typisk boksspiller, og jeg kæmper for hver eneste bold. Hver kamp skal være som en finale. Jeg er meget opsat på arbejde intensivt de næste mange måneder for både klubben og holdet. Det bliver en spændende udvikling på det personlige plan. Rent sportsligt har jeg et ønske om at vise mine styrker med hårdt arbejde på banen og ved at banke boldene i nettet. Attituden på træningsbanen passer mig rigtig godt, og der bliver stillet store krav til indsatsen. Vi har trænet intensivt i januar, og jeg er mere end klar til at spille i Fremad Amager trøjen«, udtaler Ivan Vasilev.

Martin Timm Holmstav
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.