Fra 2. divisionklubben Avarta har Fremad Amager lejet den 19-årige målmand Oliver Funch for resten af sæsonen med mulighed for frikøb af kontrakten.

Den unge målmand har været i Fremad Amager i opstarten og cheftræner Joakim Mattsson har også haft mulighed for at se den keeperen i aktion. Oliver Funch fik således de sidste 40 minutter i træningskampen mod Lyngby for halvanden uge siden.

Fremad Amagers målmand Jesper Christiansen har fulgt den nu tidligere Avarta-målmand i opstarten og i kampen og glæder sig til at arbejde videre med den 19-årige keeper.

»Oliver (Funch – red.) har været med os i et par uger, og har vist rigtig fine takter. Der er et stort potentiale, og det bliver interessant at arbejde videre med ham og hans udvikling. Jeg har nogle vigtige prioriteter på træningsbanen, og dem lever Oliver op til. Når vi er på banen, så skal der arbejdes igennem – ingen dovenskab«, forklarer Jesper Christiansen til Fremad Amager Elites hjemmeside

»Han går til stålet, vil hele tiden lære noget, og har den rigtige mentalitet. Han har en rigtig god højde, er god på bolden og har en virkelig stærk fysik. Der er nogle gode forudsætninger for at få rigtig meget ud af hans potentiale«, lyder skudsmålet fra “JC”.

Sportschef Jacob “Gaxe” Gregersen er glad for at få Oliver Funch tilknyttet Fremad Amager.

»Jeg har haft en rigtig god dialog løbende med både Joakim (Mattsson – red.) og Jesper (Christiansen – red.), som har kunne følge ham nøje på træningsbanen. Oliver har de rette kompetencer og har gode muligheder for at videreudvikle sig hos os. Vi har et fantastisk forhold til Avarta, som tidligere har lejet flere af vores spillere. Derfor har både Fremad Amager, Avarta og Oliver sammensat en god aftale for resten af sæsonen, der kan munde ud i en permanent aftale«, forklarer Jacob “Gaxe” Gregersen.

Hovedpersonen selv ser også frem til at spille i Fremad Amager på et højere niveau.

»Jeg er meget glad for skiftet til Fremad Amager. Jeg blev positivt overrasket, da klubben henvendte sig til mig for nogle uger siden, og jeg er glad for at en lejeaftale nu er kommet på plads. Forhåbentligt viser jeg nok af mig selv og udvikler mig nok til, at aftalen kan blive permanent i fremtiden«, udtaler Oliver Funch med lejeaftalen i hus.

»Fremad Amager har et godt setup omkring deres målmænd med et godt team, hvor jeg tror, at jeg kan udvikle mig rigtigt meget ved at være en del af det til hverdag«.

»Det er en meget ambitiøs klub med gode spillere, som har en god mentalitet til træning og kampe, og sammen danner de et godt team. Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang for alvor og vise klubben og fansene hvad det er, jeg kan«, slutter den nye keeper.

Martin Timm Holmstav
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.