Efter snart fem år i den blå Fremad-trøje, vender den færøske landsholdsspiller Heini Vatnsdal hjem til Færøerne. Inden lørdagens kamp mod Vejle, har den 28-årige forsvarsspillere spillet 125 kampe og scoret tre gange for Fremad Amager.

Heini Vatnsdal kom til klubben fra HB Torshavn i efteråret 2015. Færingen fik debut i 2-2-remiset mod Marienlyst, og har sidenhen spillet yderligere 124 kampe for Fremad Amager. Nu går turen tilbage til Færøerne, oplyser Fremad Amager Elites Facebook-side.

»Efter at have stiftet familie, har vi altid haft en drøm om at vende tilbage til Færøerne. Vi har begge fået en rigtig god mulighed for at vende hjem til vores familier, og har mulighed for at fortsætte vores dagligdag på Færøerne«, indleder Heini Vatnsdal til mediet.

»De fem år er gået rigtig hurtigt. Fodboldklubben har altid været mit andet hjem, og jeg har elsket at være her. Det har en helt speciel betydning for mig. Jeg kan huske pommes frites to gange om ugen i det gamle klubhus efter vores træningspas«.

»Der er sket sindssygt meget i den tid, jeg har været her, og jeg medbringer mange minder fra min tid her. I dag står vi et helt andet sted, hvor der er styr på kosten fra en fysisk træner, en større stab og mange forskellige kulturer i truppen«, synes færingen.

»Det har været vildt interessant hele vejen, og derfor forlængede jeg også kontrakten tre-fire gange i min tid«, forklarer Heini Vatnsdal, der forlængede sin kontrakt med Fremad Amager for to år i sommeren 2019, men som nu altså vender tilbage til hjemlandet.

»Der er blevet delt mange fantastiske historier med spillere, trænere og holdledere i tiden, og jeg vil altid huske tilbage på mange gode stunder på banen og de to klubhuse. Den sidste og største tak sendes til fansene«, udtaler Heini Vatnsdal.

»Opbakningen har altid været rigtig positiv, og jeg har tilbagebetalt med at give den en skalle på banen. Især kampene i Sundby kommer jeg til at savne, efter mere end 70 hjemmekampe i min periode som Fremad-spiller«.

»Det bliver vemodigt både at tage afsked med klubben og med Danmark. Nu starter der et nyt kapitel i vores liv inden længe, og vi glæder os til at blive samlet med vores familier på Færøerne igen. Tusind tak til alle i og omkring klubben for en fantastisk tid«, slutter Heini.

Martin Timm Holmstav
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.