Med tre mål var Jabar Sharza manden bag Fremad Amagers avancement til 2. runde i Sydbank Pokalen, da holdet onsdag vandt 4-1 over Hvidovre på Kæmpernes Arena.

Cheftræner Jan Michaelsen havde flere ændringer i startopstillingen. Der var således debut til Sebastian John, Leandro Da Silva Marques, Vladyslav Apostoliuk og Soslan Lysenko i den blå Fremad-trøje.

Jabar Sharza var tilbage hos Fremad Amager efter sin skade og den afghanske spiller var yderst målsulten. Angriberen var her, der og alle vegne, og kom til at spille en stor rolle i kampen.

Kroatiske Ivan Stanic fik sin første kamp fra start for Fremad Amager, der fik to advarsler i løbet af kampen. Ivan Stanic måtte lægge navn i dommerens bog til gæsternes første gule kort.

Dobbelt Sharza
Efter 32 minutter fik Fremad Amager frispark og Jabar Sharza viste eksempel på sin målfarlighed, da han havrede bolden i kassen. 1-0 til Fremad Amager og det var starten på gyldne minutter.

Bare et par minutter efter var Jabar Sharza atter på færde. Igen blev Filip Djukic den lille i Hvidovre-målet, og Fremad Amager kunne gå til pausen med en komfortabel 2-0-føring i ryggen.

Gæsterne benyttede pausen til kampens første udskiftning. Heini Vatnsdal var klar fra anden halvlegs start, mens der ikke blev mere spilletid til Fremad Amagers anfører Mike Mortensen.

Hurtig scoring
I søndags scorede nigerianske Samson Iyede sit første mål for Fremad Amager og angriberen viste, at han kender vejen til målet. Samson Iyede sendte Fremad Amager på vinderkurs med 3-0-målet.

Det var ikke kun Samson Iyede, der kom på tavlen i søndags. Også Lukas Engel viste målfarlighed og netop sidstnævnte erstattede Samson Iyede i fronten efter 62 minutter af kampen.

Inden pausen havde Fremad Amagers nye russer Soslan Lysenko fået gæsternes anden advarsel, og Soslan Lysenko fik 70 minutter på banen, inden han blev afløst af Marco Balck.

Hattrick til Sharza
Hjemmeholdets Kim Aabech fik reduceret til 1-3 for hjemmeholdet med 20 minutter tilbage af kampen og tændte et lille håb om et comeback for Hvidovre, men det lykkedes ikke.

Ti minutter før tid blev Jabar Sharza nedlagt i det kriminelle felt. Sharza benyttede muligheden for selv at sparke, og kort efter var hattricket end realitet for den målfarlige angriber.

Det blev ikke til yderligere scoring for nogen af holdene, og dermed sikrede Fremad Amager sig avancement til anden runde i Sydbank Pokalen, mens Hvidovre har spillet færdigt.

15 aug 2018-18:30
Pausestilling: 0-2
Hvidovre
1
Fremad Amager
4
Slut
Mål
80'
Mål (straffespark)
Kort
25'
Gult kort
42'
Holdopstillinger
Hvidovre
Fremad Amager
Reserver
13
mi
70'
10
an
62'
46'
Træner
Indehaver af Fremad Amager Statistik, der holder styr på alt statistik omkring Fremad Amagers førstehold. Martin Timm Holmstav er tidligere pressechef i Fremad Amager, hvor han også har spillet kampe for klubbens tredje-, fjerde- og U/21-hold. Kan kontaktes på martin@fremad-amager.dk.